Ако преправяте банята си, това е задължителна статия, която обяснява различните видове плочки за баня. Удивително е, че има 13 различни типа.
Има нещо утешително в прекрасната баня. Дизайнът на банята обаче има ограничения поради необходимостта да се бори с много вода и способността да се почиства дълбоко, като се отървава от микроби, бактерии и други неприятни натрупвания в банята.

Ето защо килимът в банята дава на повечето хора пълзи. Не можете да почистите напълно килима и макар че това е приемливо в спалня, в банята е неприемливо. Следователно, от всички стаи в една къща, дизайнът на баня ТРЯБВА да включва практическото и естетическото в равни дози; може би, практическото трябва да спечели.

Практичният дизайн на банята включва материали, които могат да се справят с много вода и пара и също така да бъдат лесно и дълбоко почистени.

Съответно плочките са изключително разпространен материал за баня за пода и стените (въпреки че има някои добри алтернативи за плочки за душове за баня). Плочката отблъсква водата и е лесна за почистване с мощни почистващи препарати, за да убие микроби, бактерии, плесени и други гадости. Но няма само един вид плочки. Има много опции. Тази статия излага най-популярните видове плочки за бани, като ви дава представа за вашите възможности. Керамичните плочки са вид плочки с широк спектър от възможности за избор, от цвят, размери, форми до покрития и текстура.
Можете да имате текстура на камък и дърво, която е идеална за уютна тематична баня. Други може да искат плочки с чиста дървена текстура за банята си, за да постигнат естествена тематика, която да изглежда като използването на същите стенни плочки на пода. Този вид плочки не са лесни за счупване, лесна поддръжка и рентабилни. Теракота е старомоден тип плочки. Теракотовите плочки създават домашна, уютна и възхитителна атмосфера във вашия дом. Това е здрава повърхност за подови настилки, направена от дискретна червена или земна глина. При опасения за поддръжка ще трябва да го закрепвате с уплътнителен агент на всеки две години, за да предотвратите и предпазите плочките от петна и повреди.

Плюсовете и минусите на теракота са подобни на керамичните по-горе. Допълнително професионално е, че теракотените плочки не стават толкова студени, колкото другите керамични опции. Виниловите плочки са най-често използваните в баните. По-лесен е за инсталиране и екологичен, тъй като е многократен. По-малко е склонен към пукнатини и счупвания. Основно повечето хора го използват поради ниската му цена от керамичните плочки. Каменните плочки стават популярни в днешно време, изработени от мрамор, гранитогрес, варовик и шисти. На пазара се предлагат и различни текстури, които включват пясъкоструене, гравиране, цепнатина и падане. Изборът на цветове варира от кремове до синьо, червено и зелени. Каменните плочки обаче изискват повече поддръжка по отношение на редовното почистване и това е по-скъпо от останалите видове плочки. Дървен под – Перфектен за поемащите риск.

В нашия онлайн магазин ще откриете абсолютно всичко, от което имате нужда. Нашият екип ще открие необходимото. Бункери за пелети – разполагаме с голямо разнообразие. Ветеринарна клиника също има в нашия каталог, както и коли от автокъща София и микропигментация на вежди

Тъй като е дърво, водата лесно прониква във финала. В дългосрочен план може да изцапа и да се напука. Тези дървени плочки трябва да бъдат внимателно запечатани по периметъра на банята във всички фуги. Въпреки че това е покритие, приложено за допълнителна защита, не бива да го използвате зад мивката на пиедестала, тоалетната чиния или душа. Подови плочки от линолеум – Един от най-подходящите материали за баня. Тези плочки са способни да отблъскват праха и мръсотията, като същевременно запазват цвета и текстурата си. Лесно е да се инсталира и с подходящо и спретнато приложение, тези неща изглеждат страхотно. Линолеумът е изключително универсален и ще допълни всеки стил на декориране. Ако например имате по-стар дом, подовата настилка от линолеум може да съответства на оригиналния дизайн на периода. Коркови плочки – Най-идеален за деца и възрастни хора у дома. Тези плочки осигуряват определена степен на защита в случай, че някой случайно се спъне и падне. Корковите плочки са по-трайни от подови настилки от твърда дървесина, естествено хипоалергенни, антимикробни и противогъбични. Той е лесен за инсталиране и лесен за почистване, просто почистване и почистване. Свойствата на корка за намаляване на звука драстично намаляват ехото и удара. И все пак, това е много мек материал, всеки остър предмет може да причини пробиване. Краката на стола и мебелите могат да пробият и остъргват материала.
За да можете да го предпазите от водни петна и повреди, трябва да го запечатате, за да създадете невидима преграда над повърхността му. Ако това уплътнение не е перфектно, наводнението вероятно ще се изкриви, обезцвети и разруши материала. Високата влажност също може да доведе до навиване на корк или помпа, което може да доведе до изскачане на плочки. Стъклени плочки (включително мозайка) – Сега стъклените плочки стават популярни поради нарастващия брой опции, които се персонализират в зависимост от вашите желания и нужди. Различните видове, нюанси и нюанси на стъклата, прикрепени към стената, ще се отразят прекрасно на мълнията във вашата баня.
По този начин има разнообразие от модели, от които да избирате в зависимост от стиловете и темата, които искате да приложите. Вече се предлагат многоцветни очила, използвани в мозаечните изкуства, идеални за акцентиране на бани. Монтиран правилно, този тип плочки се държи добре и ако е текстуриран, той може да устои на плъзгане. Стъклените плочки са устойчиви на петна и плесени. Те са склонни да показват мръсотия лесно, така че винаги ще знаете кога е време за почистване. Лесно се почиства само с топла вода и бърса.
При този вид плочки монтажът се нуждае от особено внимание и е податлив на драскотини. Силно издръжлив, да, но изпускането на нещо тежко на голяма височина ще доведе до пукнатина или натрошаване на плочката. Металните плочки са по-често използвани за стените на банята; ние обаче го включваме, защото не е невъзможно да се използва за пода (макар и много малко вероятно да отидете по този маршрут).
Свеж и брилянтен, този материал придава изтънчен вид на вашите стени и прегради. Разнообразие от текстури за избор, неръждаема стомана или различни метални тонове и стъклени нюанси за широк външен вид. Можете също така да избирате от прости гладки квадратчета, класически шарки с дизайн или нещо по-артистично, като четка с мозайка.
Тези метални плочки с художествен дизайн могат да донесат текстура, идеална за модерни фонове, бани или дори камини. Този тип материал често се използва заедно с друг вид плочки. Циментовите плочки са добър избор за всяка зона, която има много износване, като плочки за кухня или баня. Тази плочка е здрава и издръжлива. Това ще даде години служба, когато е правилно инсталирано и поддържано. Шисти плочки – един от най-здравите стандартни материали за естествен камък за подово покритие. Той има вградена твърдост, която го прави устойчив на пукнатини, драскотини, счупвания и стружки. Той трябва редовно да се запечатва срещу петна в зависимост от средата, в която е инсталиран, но ако се поддържа правилно, тези материали могат да издържат десетилетия, изглеждайки страхотно, без да се налага да бъдат премахнати или заменени. Порцеланът е отлична плочка за вашата баня. В сравнение с традиционната керамика, тя е по-твърда, по-трайна, по-устойчива на надраскване, абсорбира по-малко вода и е по-устойчива на петна. Докато порцелановите плочки попадат в „керамичното семейство“, те са различни от керамичните плочки.
Порцелановата глина се суши в пещ при по-високи температури от керамичната глина, което отчасти обяснява по-доброто й представяне като подова плочка за баня в сравнение с керамичната плочка.
По отношение на опциите можете да вземете порцеланови плочки в много цветове и да имитирате други естествени материали като дърво и камък. Ако инсталирате лъчисто отопление, порцеланът е напълно подходящ и за това. Каменисти плочки, наричани също като речни скални камъчета, са плочки, които представляват колекция от камъчета. Това е особен вид, който внася природата в банята. Това е относително издръжливо. Големият негатив е почистването му, което можете да си представите не е лесно, тъй като няма толкова плоска повърхност, колкото другите плочки.